Meny

NÅ: Fri frakt på bestillinger over 700,- Bestill før 15.desember for å få varene sendt hjem før jul.

Heksemel

Flammepulveret!

Lagerstatus: På lager

Produktnavn Pris Antall
Heksemel løsvekt
kr 170,00

Heksemel er sporene fra planter i kråkefotfamilien. Det er ekstremt brennbart når det spres i luft og brukes derfor ofte til å demonstrere støveksposjon. NB: Selges ikke til personer under 18 år.

Heksemel er det populære navnet for sporer fra plantene stri og my kråkefot. Når pulveret (sporene) spres i luft brenner det raskt og kraftig. Det skyldes at sporene inneholder mye olje, samt at de bittesmå partiklene får stor tilgang til oksygen.

Pulveret ble tidligere solgt på apoteket, men har de siste årene blitt stadig vanskeligere å få tak i. Du kan også selv høste sporene fra planten på høsten, men du skal ha tålmodighet for å skaffe til veie mengder som gjør at du kan gjenta effekten flere ganger. Denne jobben har VitenWahls hjelpere gjort for deg. Du mottar Heksemel av topp kvalitet. Enten i løsvekt (pakket i pose), eller i et praktisk, uknuselig reagensrør i plast (omtrent 60 ml, nok til å gjennomføre effekten 10-15 ganger).

Hell litt pulver på bordet og forsøk å tenne det med en fyrstikk... og du vil mislykkes. Men blås pulveret gjennom en flamme, eller spre det i luften med hånda og tenn det på veien, og du vil få en kraftig og rasktbrennende flamme.

Så effektfullt er det, at fotografer brukte det som blits i gamle dager. Pulveret er også blitt brukt i fyrverkeri, til å avdekke fingeravtrykk, hindre at piller klistret seg sammen, visualisere lydbølger, påsvise elektrostatiske ladninger og i alternativ medisin. I dag brukes det faktisk i iskrem.

Heksemel løsvekt: Merk at Lycopodium er sporer fra en plante, et organisk produkt. Forpakningene er veid til 100 gram ved pakking, men kan endre vekt (+/- 15 %) avhengig av luftfuktighet og lagring.

ADVARSEL: Dette er ikke en leke.