vw_24_vITENwAHL_logo_svart_RGB
Search
Search

CMY-kuben

CMY-kuben bruker primærfargene Cyan, Magenta & Yellow (CMY) og hjelper deg å se verden i nye farger.

Kuben er et unikt og interaktivt prisme, og kan holde barn og voksne engasjert og underholdt i timevis.

CMY-kuben er også et verktøy for å forstå subtraktiv fargeteori, der kombinasjoner av de ulike fargefilterne gir nye farger.

Hvordan virker det?
Hver side av den gjennomskinnelige akrylkuben er belagt med fargefilter. Motstående sider har fargene cyan, magenta eller gul. Når hvitt lys passerer gjennom kuben absorberes bestemte bølgelengder av fargefilterne. 

En fargeskriver bruker også dette systemet, kalt subtraktiv fargeteori. Cyan er komplementærfarge til rødt. Det vil si at cyan virker som et filter som absorberer rødt. Mengden cyan vil avgjøre hvor mye rødt som vil vises på fargeutskriften.

Magenta er komplementærfargen til grønt, og gult er komplementærfargen til blått. Når en blander like deler av gult og magenta får en rødt. Like deler gult og cyan gir grønt, mens cyan og magenta gir blått.

Sekundærfargene rødt, grønt og blått (RGB) er primærfarger i additiv fargeblanding. Ulike blandingsforhold av cyan, magenta og gult gir en uendelighet av fargenyanser. Dét kan du observere gjennom CMY-kuben

Detaljer:
Størrelse: 5 cm x 5 cm x 5 cm
Vekt: Ca 300g

Søkeord: CMY-Cube, CMY-kube, primærfargekube