vw_24_vITENwAHL_logo_svart_RGB
Search
Search

Julekula

Julekula som lyser opp når du blåser på den, akkurat som i NRKs julekalender Snøfall. 

Julekula som lyser opp når du blåser på den, akkurat som i NRKs julekalender Snøfall. 

Det ser ut som magi. Egentlig er det…vel, elektronikkmagi. 

Vi har testet Julekula på store og små, og samtlige ansikt lyser opp, i begge betydningene av ordet. Det er et lite, magisk øyeblikk. Er det ikke det julen er laget av? 

Julekula kommer i gjenvunnet emballasje, og ladekabel for lading før hver nye sesong. Eller, hvis du ikke klarer å la være å blåse, kan det hende du må lade den en ekstra gang midten i desember.

I NRKs julekalender Snøfall er det kun selveste julenissen, Julius, som kan blåse lys i glasskuler. På den måten oppfyller han ønsker alle verdens barn har sendt ham. Alle i Snøfall lurer på hvem som skal ta over for Julius, hvem som er den nye lærlingen hans. Denne personen vil også kunne blåse lys i julekuler. Da Andreas så Snøfall forelsket han seg i dette lille øyeblikket, og mente opplevelsen fortjente å finnes på ordentlig. Ikke bare på film. 

I 2023 kommer oppfølgeren Snøfall 2. Enten du ser Snøfall eller ikke kan du nå få dette magiske øyeblikket sendt hjem til deg. 

Julekula er et offisielt lisensprodukt, utviklet i samarbeid med NRK. Den er laget av glass, og er ikke et leketøy. 

(Julekula må vekkes før første bruk, ved å sette den i laderen. Kula går automatisk i dvale når den pakkes ned sammen med kongler, stjerner og dorullnisser i januar.) Lader følger med.